Reklam
Bugun...
Reklam
Advert


Hamarat;“Siyaset Yaparken İnsanlıktan Çıkanlar Var”
Ak Parti’de aday belirlenirken iyi yetişmiş, siyaseti ahlaklı yapan kişilerin esas alındığını belirten Ak Parti Ordu Milletvekili Mustafa Hamarat, siyaset yaparken insanlıktan çıkan bir çok örnek gördüklerini dile getirdi.

Hamarat;“Siyaset Yaparken  İnsanlıktan Çıkanlar Var”

AK Parti Ordu Milletvekili Mustafa Hamarat; “Aday listemizi yüksek seçim kuruluna teslim ettiğimizde, Ordu’da yeni projelerle yeni hedeflerle, yeni Türkiye’nin temellerini atmak üzere yola çıkacağız.”dedi.
AK Parti Ordu Milletvekili Mustafa Hamarat, konuşmasında; “Yeni anayasaya göre hukukçuların siyasete biraz daha yatkın olduğu düşünülürse, bunların mecliste olması söz konusu.. bunu kabul etmek lazım. Türkiye’de hala memurlara siyaset yasağı olduğu için, serbest çalışan için daha kolay olduğu için bu yönde tercih yapılıyor. Seksen öncesi biraz mühendislik çağıydı. Liderlerde hep mühendis kökenliydi. 

1980 ile 2000 arası daha çok ekonominin konuşulduğu, yani ekonomi tartışmaların daha zirvede olduğu dönemdi. Ama 2000’den sonra daha çok hukukun tartışıldığı, bir siyasi tablo var karşımızda. Hukuk hem iç yönetimde hem de dış hukuk açısından, haklarınızı savunmak için önemlidir. Tabi ki yeni anayasanın yapılması açısından da önemli, izahı açısından önemlidir. Ama partimizin şu meslekten olanlar daha öncelikli diye bir kavramı yoktur. Bizde aday belirlerken esas olan, iyi yetişmiş olmalı, siyaseti ahlaklı yapacak kişi olmalıdır.

Siyaset yaparken insanlıktan çıkan örnekler görüyoruz. Yani siyaset yaparken ahlaklıktan çıkmadan, yarışılabilir. Nasıl sporda centilmenlik önemliyse, siyasette de onun amacının hizmet etmek olduğunu unutmadan, birbirlerini yok etmek değil. Siyasi yarışta rakibi yok etmek gibi bir şey söz konusu değil. Rakip demek sizin gibi aynı hedef için yarışan kadro demek. Dolayısıyla onunla yarışırken siz kalitenizi artırırsınız. Biz muhalefete öyle bakıyoruz, biz onlarla yarışırken kalitemizi artırıyoruz. Ama bunu yaparken de muhalefetin siyasette hizmet için aynı hedefe koştuğunu görmek istiyoruz.” diye söyledi.

“Yasalara Mantıklı Cevap Vermiyorlar”

Hamarat; “Bizim canımızı sıkan şu, iktidara gelmek için hedefini kaybetmiş, hizmet mantalitesini kaybetmiş, sadece tek derdi olan iktidara nasıl çelme atarız veya onu nasıl egale ederiz, tabiri caizse memleket nasıl bizim elimize düşer gibi bir yaklaşımları var. Bu ahlaki bir şey değil millette bunu görmeye razı değil. Çıkıp anlatması gerekiyor projelerini, AK Partiden nasıl adil olacaksın çık anlat. Neden bizi sabahlara kadar mecliste süründürüyorsun, neden milleti sokağa çıkartıyorsun, insanların camlarını yıkan, Molotof atan yasa çıkartıyoruz buna nasıl 3 parti karşı çıkabiliyor. Yani bunların hiçbir izahı yok.”diye belirtti.

“Paralel Yapı Zamanında Herkes Makam Sahibi Olmuş”

Ordu Milletvekili Mustafa Hamarat; “Paralel yapı zamanında herkes kendilerini terfi ettirmişler ki, neredeyse aşağı kademede görev yapacak polis kalmamış. Herkes amir konumunda. İktidar şu anda bunu düzeltiyor. Bir iktidar bunu düzeltiyor diye muhalefet buna itiraz eder mi? Muhalefetin isteyeceği ne olur kardeşim emniyeti doğru sağla demesi gerekirken, sana ben emniyeti düzelttirmem gibi bir yaklaşım içerisindeler. Böyle bir muhalefet anlayışıyla karşı karşıyayız. Bizim için böyle bir muhalefetin bize zararı yok ama katlanması zor. İktidara söverek milletin iradesini alamadıkları için bizim işimiz kolaylaştırıyorlar. Sövmek demek, ben bu konuda artık fikir üretemiyorum o yüzden sövüyorum demektir. Millet fikir üretemeyen bir insana oy verir mi? Millette öyle yapıyor zaten, ağzına geleni söyleyen insanı dinliyor ama oy vermiyor. Biz onlara takılmıyoruz, biz yaptığımız icraatlarla milletin kapısını çalıyoruz. Onların birde şu düşüncesi var, bu yapılan yatırımlar devletin kaynakları onlar bir şey yapmadı diyorlar, zaten siyaset devleti yönetme biçimi değil mi? Asıl siz devleti yönetemediğiniz için AK Parti iktidara geldi. Sizden millet ekstra bir şey istemiyor. Böyle kelime oyunlarıyla, siyaset yapmaya çalışılıyor. Ama milletimiz şundan emin olsun AK Parti her zamankinden ilk kurulduğu günden beri daha heyecanlı, daha hazır, daha tecrübeli, şekilde 2015 seçimlerine hazır. Biz milletimizin karşısına dolu dolu çıkacağız. 7 Nisan’da aday listemiz belli olacak. Aday listemizi yüksek seçim kuruluna teslim ettiğimizde, Ordu’da Türkiye’de yeni projelerle yeni hedeflerle, yeni Türkiye’nin temellerini atmak üzere yola çıkacağız.”diye konuştu.




Bu haber 2075 defa okunmuştur.

Reklam

YORUMLAR

Henüz Yorum Eklenmemiştir.Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.

YORUM YAZ



YORUM YAZ

FACEBOOK YORUM
Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANAN HABERLER
YUKARI